maanantai.
Täysi viikko on nyt takana ja jonkinlainen kuva tsekin maasta alkaa muodostua. Ihmiset eivät kyllä ole  mitään aurinkoisia, ainakaan tuntemattomille ulkomaalaisille, 
vaan eipä nuo tunnu välillä olevan toisillekkaan. No eipä sitä aina voi olla kivaa ja hauskaa. Matka asunnolta 
koululle ei ole kovin pitkä, kävellen kymmenisen minuuttia. Muuten koulusta ei hirveästi ole vielä kokemusta, koska tänään kävimme ensimmäisen kerran siellä ja tänään sen kait olisi muutenkin pitänyt alkaa. No, mitään informaatiota koulun suunnalta ei missään vaiiheessa ole tullut, joten täytyi vain mennä etsimään jotain. Löysimme sen meidän koordinaattorin toimiston ja sieltä saimmekin sitten vähän lisää titetoa, mutta vain vähän. Saimme irti opiskelijakortin sekä kävimme tervehtimässä erästä herrasmiestä, joka lienee jonkinlainen yksikönjohtaja. Huomenna taas ysin aikaan uudelleen juttusille ja katsotaan mitä sillä kertaa selviää. 
Se meidän yksikkö on muuten varsin kookas laitos, päärakennuksessa on 19 kerrosta ja vieressä muutama pienempi rakennus. Muutenkin se on aika korkealla paikalla verrattuna keskustaan, joten ylimmästä kerroksesta lienee ihan kohtuulliset näkymät. Asuntola on myös mukavalla paikalla ja ikkunasta aukeaakin kivat näkymät jonnekkin. Tänä aamuna sumuisen aurinkoinen keli ja näkymät varsin komeita. päivällä aurinkoa ja about 10 astetta lämmintä.


Ollaan me nyt sentään jo opiskelemaankin päässeet, nimittäin tsekkiä. Meillä on viikon kestävä peruskurssi menossa ja tänään oli ensimmäiset tunnit muiden vaihtareiden kanssa. Täytyy taas sanoa, että moni asia täällä vetää sanattomaksi, eikä tsekin kielikään muuta tätä linjaa. On se kyllä melkoista mongerrusta suomalaisen suuhun ja kaiken sen lisäksi sanat on todella hankalia oppia. Kirjaimissa on niitä heittomerkkejä joka lähtöön ja tietenkin kaikki äännetään eri tavalla. Vähän 
sentään lohduttaa se, että ei näkynyt eikä kuulunut olevan helppoa muillakaan.

Niin ja löysimme tänään kaksi muuta suomalaista joita olimmekin hieman etsiskelleet, sillä tiedettiin niiden lymyilevän täällä jossakin. Mentiin vähän myöhässä international student clubin tapaamiseen, missä jeesataan uusia vaihto-opiskelijoita ja sieltä bongattiin heti suomalaisennäköiset tyypit. Siitä sitten jatkoimme vaihtari porukalla syömään ja tehtiin jako pienempiin osiin niitä tsekin tunteja varten. 
Loppuviikon ohjelma näyttääkin siltä, että kolmisen tuntia tsekkiä päivässä perjantaihin asti ja sitten viikonlopuksi meille on keksitty jotain muuta touhua tämän klubin toimesta. Huomis aamu näyttää onko tässä vielä jotain hässäkkää itse koulunkin suunnalta, mutta minun puolesta voisi jäädä ensiviikkoon.

By the way, tänne tuli meteoriittikin jonnekkin päin brnota eilen illalla. Ihmeteltiin kun koko taivas alkoi välkkymään sähkönsinisenä hetkeksi aikaa ja meinattiin lentää perseelleen siltä seisomalta. Näytti todella oudolta, kun taivaskin oli ihan pilvetön. Ja kun minkäännäköistä ääntäkään ei kuulunut, niin se sulki ilotulitteen mahdollisuudenkin pois. Pian sen jälkeen alkoi metsästä kuulua lintujen huutoa todella kovaa, ilmeisesti vaikutti niihinkin jotenkin. Tänään uutisissa sitten kerrottiin, että se oli meteoriitti, mutta sitä ei ole vielä löydetty. Tiedä sitten tuliko se maahan asti, mutta todella mielenkiintoinen kokemus!! Harmi, että siinä oli talo edessä niin ei nähty itse meteoriittia, mutta se valoshow oli kyllä todella komea.

Ainiin, kaivakaa villapaitaa esille. siellä on kuulemma kylmä :)
Tämmöstä päiväntasaajan tällä puolen...

-T