sunnuntai.Nyt paasee laittamaan vuodatukset tanne nakyville.
Viimein koitti lähtöpäivä ja starttasimme kohti Oulun lentokenttää, jossa muistimme unohtaneemme ottaa ylös Brnon asuntolan osoitteen reppuun laitettavaks. Hätä ei kuitenkaan ollut sennäköinen vaan pääsimme tarkastamaan netistä, kun sattui luokkakaveri olemaan töissä kentällä samaan aikaan.Kiitokset Pekalle siitä. Sitten ei muuta kuin nokka kohti taivasta ja hellsinkiä. Ei siinä sen kummempaa. Helsingissä
oli pari tuntia aikaa ostaa vielä muutama salmiakkipussi mukaan ja söimme myös lohikukon pahimpaan nälkään. Suunta ulkomaan terminaaliin ja siitä lipuntarkastuksesta bussiin. Prahaan ei kuitenkaan menty bussilla vaan koneella, joka oli parkissa kauempana kentällä. Bongattiin Hjalliskin siinä samalla ja lensimmä sitten Hjalliksen kanssa Prahaan.Hjallis on reilu jätkä!

Prahassa jännättiin ensimmäisenä, että tuliko kamatkin perille, menikö ne jonnekkin muualle vai jäikö helsinkiin. Kyllä ne tavaratkin tsekkiin löysi ja sitten miettimään miten päästään keskustan tuntumaan hostelliin, sitä kun ei etukäteen pahemmin oltu mietitty. Hostelliin oli varauksen yhteydessä annettu ajo-ohjeet, mutta se näytti aika varmalta tavalta joutua hukkaan.
Siispä suunta infoon ja kysymystä peliin. Aluksi mietittiin ottaisko taksin niin pääsisi helpomin perille, muttase maksoi jotain 600 korunaa, joten extremeä peliin ja halvemmalla matkaan. Infon täti myi meille lippuja 30 korunaa mieheen, siis bussia odottelemaan. Bussista vaihto metroon ja pihalle. En tiedä missä asti se metro kulkee täällä, mutta aika lähellä kiinaa taisimma käydä, sen verran syvältä maan uumenista pinnalle tultiin. Siinä se hostelli oli melko vieressä metropysäkkiä ja Hoplaa, päästiin perille varsin helposti ja varsin halvalla (~1€).  

Hostelli oli kaikenkaikkiaan positiivinen yllätys, koska huone ja jopa kylppäri oli siistissä kunnossa. Ei siis muuta kuin taloksi.Illallahan oli pakko käydä pikku lenkki lähimaastossa ja ottaa ensimmäiset oluet tälle reissulle. Hyvää oli ja hintakin kohdallaan. Liikenne muistuttaa kyltteineen aikalailla suomea, mutta parkkeerauskulttuurissa on häivähdys ranskan kaaosta. Ja tämä oikeastaan hyvässä mielessä, autoja parkkeerataan kyllä vähän minne sattuu, mutta tilankäyttö on uskomattoman tehokasta. Kadun varteen
pysäköidyt autot on about 5-20 sentin etäisyydellä toisistaan ja siksi ihmetyttää suuresti miten hemmetissä ne on saaneet ängettyä ne niin pieniin rakoihin!! Ja kuitenkin näytti, että kaikissa autoissa on puskurit ehjiä, joten tässä suhteessa tarkkaa rattikansaa täällä tsekin maalla.

-T