sunnuntai.
Pääsipäs taas vierähtämään tovi, mutta täällä ollaan edelleenkin ja kaikennäköstä jännää on tapahtunut. Viime viikonloppuna lauantaina lähimmä Janin kanssa Frantan mukaan hänen kotikylässä käymään paikalliset polttarit juhlimassa. Kun jäi tuo pääsiäinen väliin kutsusta huolimatta niin kävimmä sitten seuraavana viikonloppuna. Matkaa taitettiin bussilla, ratikalla, junalla, paikallisjunalla ja vielä kerran bussilla ennenkuin pääsimmä perille. Tällä kertaa matka taittui enemmänkin itätsekkiin ja päiväsaikaan niin sai ihastella maisemia paremmin. Päiväkin oli komia ko mahoton ja mikäs sen mukavampaa liikkua maaseutulla junaillen. Kuviakin räpsin kovasti maisemista ja kovin on erilaista kuin kotisuomessa. Polttaritkin poikkesi 
jossain määrin suomalaisesta traditiosta... meillä kun sankarista tehään jotakuinkin narri ja koijataan oikein urakalla koko päivä niin täällä sankari ressu kestitsee muun porukan illaksi. Homma starttasi nuorisotalolta kulkueena uuden parin talolle kylän läpi ja porukkaa liittyi matkan varrelta lahjoineen mukaan. Kulkueen keulilla kannettiin isoa porttia, joka sitten pystytettiin uuden talon oven eteen onnea tuomaan. Siinä laulettiin paikallisia balladeja (ei kyllä muistanu sanoja), syötiin paakkelsia ja juotiin Slivovitzaa, paikallista votkaa. Bileet jatkui nuorisotalolla, missä syötiin Gulash:ia ja, yllätys yllätys, juotiin lisää votkaa. On nämä kyllä kovia juomamiehiä ja -naisia!! Janikin tietää sen nyt :) Seuraavana päivänä suunnattiin läheiselle järvelle ja siitä jalkapalloa kattelemaan neljäksi tuntia ittiämme käristämään aurinkoon. Mielenkiintoinen reissu!

Viikolla ei nyt ihmeitä taas tapahtunut, kouluhommia ja sellasta... yleistä källäilyä, mutta perjantaina pidettiin grilli-iltamat tuossa mäen juurella. Frantan kanssa käytiin riehumasssa puut mettästä kirveellä, jonka terä ei oikein meinannut 
pysyä paikallaan ei sitten millään. Vedellä turvottaen ja uutta kiilaa kehiin ja hakkuut voi jatkua. Siinä istuskelimma notskilla makkaraa paistaen ja kitarasankarikin oli paikalla (ei espanjalainen), jutusteltiin niitä näitä ja silleen. Mukavaa vaihtelua.

Juu ja sitten tähän viikonloppuun, saatiin viimeinkin toteutettua missio Etsi veljekset: nimittäin eläintarhasta :) Siellähän sitä kaikenkarvasta veljestä oli vaikka kuinka paljon, ja vähän muutakin lajia kuin Ranuan eläintarhassa. Siinä päivä vierähti komiasti ja kelikin suosi taas kulkijaa. Kuvia on kovasti taas tarjolla ko joku (minä) laittaisi niitä galleriaan.... inspiraatiota odotellessa.

Ensiviikolla on tiukka loppuviikko, kun keskiviikkona startataan Wieniin ja perjantaina pittees olla jo Budapestissä. Äippä ja iskä tulee Wieniin käymään nii käymmä siellä heitä morjenstamassa, vaihtamassa tavaroita ja ihmettelemässä maailman menoa.

Nälkä iski, lähemmä taas kauppaan.
-T