perjantai.
Nääin se vaihto-opiskelu aika oli ja meni, kotosuomessa ollaan pitkästä aikaa. Viimeinen viikko Brnossa oli enemmänkin suunnittelua, pakkaamista ja semmosta. Muutamia asioita koitin vielä saada aikaiseksi, mutta vähän kehnolla menestyksellä. Sunnuntain superjuttu piti olla benji hyppääminen, mutta sekin meni sitten loppujen lopuksi reisilleen. Meitä oli sillä reissulla Johanna, Jan ja Olga. Hyppypaikka oli melkoisen kaukana, about 5,5 tuntia suuntaansa ja iloksemme huomattiin perillä, että paikka aukeaa vasta kesäkuussa.... eli oltiin viikko liian aikasessa. Eipä siinä mitään, Jan, meidän matkan järjestäjä meinattiin sitten heittää alas, köyden kanssa tai ilman :) No eipä siinä muu auttanut kuin etsiä joku paikka missä viettää aikaa ja löydettiinkin sitten sellainen, missä syötiin, juotiin ja katseltiin formuloita. Maanantaina piti mennä ajamaan kartinkia, mutta kelit sotki senkin. Tiistaina piti mennä keilaamaan, mutta siitäkin myöhästyttiin. Ei oikein ollut voima kanssamme tuolla viikolla...

Keskiviikkona viimeistelin pakkaukset, siivoukset ja muut käytännön lähtöhässäkät, minkä jälkeen lähdin ostamaan tarvikkeita iltaa varten. Pidin pienet kekkerit kavereille, jonka jälkeen piti yrittää uudelleen keilaamaan. Porukkaa tuli kuitenkin sen verran myöhässä, että ei siinä sitten mihinkän keilaamaan taas päässyt, mutta ei se nyt niin tärkeää ollut. Vietettiin siinä sitten iltaa, hengailtiin ja sanottiin näkemiin.

Torstai aamuna starttasimma Kristynan kanssa kahdeksan korvilla kohti prahaa ja lentokenttää. Siitäpä se kotimatka sitten alkoi. Neljän kuukauden jälkeen noin mahtavassa paikassa mahtavien ihmisten kanssa... tunnelmat oli melko sekavat lähdon hetkellä. Tokihan on mukava mennä kotiin, mutta olisi tuolla voinut pisempäänkin olla. Kohdemaana Tsekki, ja etenkin Brno, oli täysin oikea ratkaisu. En usko, että olisin Prahassa viihtynyt yhtä hyvin, koska se on paljon kiireisempi kaupunki kuin Brno. Turismi tekee siitä myös sellaisen, ettei se edusta aitoa oikeaa tsekkiläistä kulttuuria. Brno on paljon rauhallisempi, ihmiset maanläheisempiä ja muutenkin sopivan kokoinen. Kulttuuri tuossa maassa ei niin isosti eroa Suomesta, minkä takia siellä viihtyi niin hemmetin hyvin. Joissain asioissa jopa parempikin, kun siellä ei kaikki asiat ole ihan niin justiinsa... vielä :) Ikävä jää, mutta melko varmasti me hyökätään sinne tulevaisuudessa uudestaan!

Tämä oli tämän seikkailun loppu, kiitän lukijakuntaa mielenkiinnosta, kommenteista ja sen semmosista. Toivottavasti eteen tulee vielä reissuja, jotka herättää teukka.vuodatus.netin uudelleen loistoonsa :) En sano hyvästi, vaan näkemiin!

Over and out
-Teemu Kuokkanen